Sunday, October 18, 2009

Jehovas Vittne

I fredags var jag hemma hos min nya vän, fröken Nirvin på Emilsborg, och socialiserade över ett glas vin. Efter några timmar kom några grabbar och den sociala samkvämen fortsatte i högst gladlynta ordalag. När diskussionsämnet "tänker ni vaccinera er mot svininfluensan?" dök upp plockade jag fram mitt vitsigaste sinnelag och sa "nä, vi i Jehovas tror inte på det där med vaccin..."
"Va?! Är du Jehovas?!" Reaktionen lät inte vänta på sig. Precis när jag skulle säga att det hela var ett skämt byttes musiken och därmed samtalet helt. Vad skulle jag göra? Återkomma efter några minuter med en förklaring om att det där lama skämtet som jag kläckte för fem minuter sen om jehovas var inte sant? Sms:a Catta med en förnekelse i efterhand? Jag hade precis bekänt en ny trotillhörelse och hade en känsla av att de närvarande tittade lite suspekt på mig.

Hör ni några konstiga rykten så vet ni nu förklaringen. Största skräcken är nu att bli anklagad för att vara "hon som försöker få folk att tro att hon är Jehovas fast hon inte är det"...

1 comment:

  1. musikbytet var säkert ett tecken från gud. du kanske skall bli präst sis!?

    ReplyDelete

Något som bör tilläggas?